El calendari xinès és Luni -Solar, és a dir que tenen un calendari solar i un llunar. El solar el fem servir més en l’astrologia i el feng shui i coincideix amb el Li Chun o Festa de la Primavera. Inicia quan el Sol està a 15º en la constel·lació d’aquari que sol ser el 3, 4 o 5 de febrer.

Aquest any 2021 és l’any 4719 xinès que comença a principis de febrer.

El calendari lunar se celebra a la segona lluna nova després del solstici d’hivern. Aquest any és el dia 12 de Febrer. Aquest dia és la gran festa a la Xina on hi ha un gran moviment de persones que tornen a les seves llars per celebrar-ho amb la família.

Segurament et sonen els 12 animals de l’horòscop xinès. Si hem nascut en l’any del Tigre diem que som Tigre, i si hem nascut en l’any del Cavall diem que som Cavall … (en el fons no és cert perquè l’any no identifica la persona, però ja ho explicaré en un altre post ).

Avui dia 3 de Febrer deixem enrere l’any de la Rata i comença l’any de l’Bou, que enguany a més ve associat a l’energia de l’metall. És l’any de l’Bou de Metall Yin.

El Bou no s’entén bé amb la Cabra. Si tens aquest element en les teves 4 Pilars pot ser un any que et tocarà superar obstacles. En canvi el Bou és molt amic de la Rata, la Serp i el Gall. Si tens aquests animals en el teu diagrama serà un any més afortunat.

De totes maneres cada cas és particular i és millor analitzar cada diagrama personal per veure com influeixen aquestes energies a cada persona.

Maria Castells